Om det ikke drypper

ISBN:978-82-999269-7-3

Pris: kr. 369.-

 

En sikkerhetsvakt ved et stort norsk museum omkommer. Per Lia, etterforskningsleder ved Oslo politidistrikt, får i oppgave å løse saken sammen med Maren Haga.

 

Nyoppnevnt klima- og miljøminister Otto Hansen mottar et tips om mulig miljøkriminalitet i et norskeid selskap.

 

Anna Ravnås er tilbake i ØKOKRIM etter endt svangerskapspermisjon. Hun jobber fremdeles med det hun mener er en korrupsjonssak i Oslo Kommune. Den gamle og tilsynelatende oppklarte drapssaken «Bjarne Holt» er også ofte i tankene hennes, og privat leter hun stadig etter ny informasjon for å få Østfold politidistrikt til å gjenoppta saken.

Kunsthistoriker Line Ridder Sand og ektemannen Erlend Sand bekymrer seg for Carl-August. Ikke alt er som det skal med sønnen, og ekteskapet går heller ikke på skinner.

 

Mens politiet etterforsker nye saker og cold cases jobber nidkjære forskere med problemstillinger i museumssektoren og i næringslivet. Penger og ære tilfaller den som først knekker kodene.

 

 

 

 

 

 

 

 

I skyggen av eliten

I skyggen av eliten er den andre boken i en krimtrilogi om kunsthistoriker Line Ridder Sand. Se trailer her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forholdet mellom Line og Erlend blir satt på prøve da sønnen Carl-August blir kidnappet. Line skyver alle gode råd til side i et forsøk på å få barnet tilbake. Hun involverer den nylig pensjonerte politietterforskeren Anton Linder i saken og må etter hvert innse at fallhøyden er stor.

 

Utenriksminister Erlend Sand søker hjelp hos utenriksråden og resten av sitt team i departementet, da forsvinningssaken settes i sammenheng med arbeidet for å avdekke svindel med norske bistandsmidler.

 

Hos Anna Ravnås i ØKOKRIM dukker det opp en hemmeligstemplet rapport med antydninger om korrupsjon i Oslo kommune. Kan Anna, som søker informasjon på tvers av politibyråkratiet, finne en korrupt nål i en politisk høystakk? Og vil Anton, som er Annas store kjærlighet, komme helskinnet gjennom oppdraget han påtar seg for Line?

 

Sakene knyttes stadig tettere sammen i et konglomerat av politiske og byråkratiske beslutningsprosesser, og i skyggen av eliten er det noen som trekker i trådene.